4.4.05

Dilluns, 4 d'abril

Res de nou sota el sol


metro En hora punta, el tranvia, el metro i els busos són escenaris perfectes per grapejar impunement usuàries mantenint l'anonimat. Al Japó, on aquest fenomen ja s'ha convertit en una plaga, els ferrocarrils de Tòquio han decidit introduir vagons per a diferents sexes. Res de nou sota el sol. No cal anar tan lluny, però, per trobar exemples de la mateixa activitat. Ferran Torrent la recorda d'una manera tendra i divertida en un fragment de "Gràcies per la propina" que podeu llegir aquí


El periódico (4-3-05)

Tòquio. "Les línies ferroviàries de Tòquio han començat a introduir en els seus serveis vagons només per a dones davant l'allau de denúncies contra homes que aprofiten les aglomeracions de les hores punta per grapejar usuàries.
Aquesta mena de vagons, impulsada pel Ministeri de Transports i Infraestructures, ja existeixen en altres regions del Japó, però la seva aplicació es va endarrerir a la capital nipona per la seva massificada i intricada xarxa de companyies ferroviàries públiques i privades.
Les primeres línies que han adoptat aquesta mesura de prevenció han estat Saikyo, de la companyia East Japan Railway, considerada la més popular entre els grapejadors, i Rinkai, de Tokyo Waterfront Area Rapid Transit, ja que totes dues tenen un sistema compartit..."