4.1.02

Cromet 47. Primer cromet de la sèrie "Dinars de Nadal"

EL DINAR DE NADAL

El menjador, que moments abans estava ple d’enrenou, mostrava ara un aspecte desolador. La taula evidenciava que el dinar havia sigut abundant i variat. Es veien gots, copes i plats de diverses mides, diferents coberts i les restes de les postres, sobre les quals havien caigut els papers llampants amb què estaven embolicats els regals que s'havien intercanviat. També es veien algunes espelmes plenes d'arabescs formats per la cera que queia quan estaven enceses.
Sobre la catifa blanca, que potser s'havia dut a rentar per a aquella ocasió, hi havia una gran taca de xocolata i unes quantes joguines escampades. En el betlem faltaven algunes figures que ara eren sota l'arbre de nadal muntades en un preciós cotxe de bombers, que, probablement, les havia transportades d'un lloc a l'altre del menjador. Era evident que els nens s'ho havien passat molt bé. En una taula petita envoltada per un sofà i dues butaques, algú havia deixat un parxís que potser havia servit per posar una mica de pau desprès d'alguns retrets i opinions oposades.
Una música suau creava l'ambient adequat perquè els amfitrions treballéssin amb calma tractant que tot tornés al seu lloc. L'endemà havien d'anar a treballar.

pvc-hivern