26.5.03

Dilluns, 26 de maig

Cromet de pel.lícula: The Quiet american ( L'americà impassible)

Michael Caine Pel.lícula que ningú hauria de perdre's. No només perquè explica uns fets que són clau per entendre esdeveniments històrics de plena actualitat, sinó també perquè ens mostra com l'amistat pot anar de la mà de la mentida i l'engany. Una bona novel.la ( Grahan Greene) adaptada per un bon director (Phillip Noyce) i recreada per un excel.lent actor ( Michael Caine). Disfruteu-la.

24.5.03

Dissabte, 24 de maig

Ficció

fictionAquests dies els diaris van plens de la reacció que ha generat la publicació del llibre Todas putas, de Hernán Migoya. Les ganes d'esgarrapar vots han fet que un llibre de ficció es prengui com una confessió de l'autor. Empar Moliner ens explica en el seu article amb pell de xai què hi ha darrera de tot això. Ens trobem, de fet, amb el problema de sempre: el de llegir amb vocació de censors.

12.5.03

Dilluns, 12 de maig

Cromet de cine Rabbit-Proof Fence (Generació robada)

generació robada Pel.lícula de Phillip Noyce’s indicada per a tots aquells que sempre han pensat en Austràlia com el viatge dels seus somnis. Comprovarem com els somnis dels europeus s'han realitzat a costa dels malsons dels aborígens. Però, després veure l'estret lligam entre aquella terra i els seus pobladors legítims, encara tindrem més motius per anar-hi... continua a llanterna màgica

4.5.03

Diumenge, 4 de maig

Cromet traduït: El català, autòpsia a la Central

diàleg Article aparegut a La Vanguardia ( 26-4-03) en castellà. Joan Solà i Quin Monzó parlen ( en català) de l'estat de salut del català. Els pronòstics no poden ser més negres, i l'articulista ja s'encarrega de certificar-ho amb el títol... continua a guanyats
Diumenge, 4 de maig

Cromet de cinema Thirteen conversations about one thing

 posterEstrenada amb el títol de "vides contades", Tretze converses sobre una cosa tracta de la difícil recerca de la felicitat, i sobre aquell instant de gràcia que ens permet veure el que podria ser. Quatre personatges es convertiran per una hora en el nostre mirall i ens reflectiran aquella imatge que ens costa tant de mirar.